בית חב"ד וירטואלי
הכירו את השליח הראשון של חב"ד ברשת החברתית: הרב יוסף וייספיש ● בראיון הוא מדבר על רגעי הבראשית, הפיקוח הרוחני, ועל הפעילות בפייסבוק: "אנשים פונים אלינו באמצעות הפייסבוק לסיוע בכל נושא יהודי: החל מבקשה למצות, עבור לשאלות על מיקומי בית חב"ד, וכלה בשאלות בהלכה ועוד"
למעלה מ-1,000 מחסידי חב"ד יצאו השבוע ל'מבצעים' בחוצות הערים, בזכות קמפיין אדיר של צעירי אגודת חב"ד, שנחשף לראשונה ב'שטורעם', בשם "בוחרים במעשים טובים".
במשך כל יום שלישי, יום הבחירות לכנסת ה-20, פורסמו בקבוצות הוואטסאפ החב"דיות 'מ"מים' רבים שדיברנו את קהל חסידי חב"ד לצאת אל סמוך לקלפיות ולזכות את הרבים בהנחת תפילין.
מי שאחראי לכך הם מספר אברכים מחסידי חב"ד, ביניהם מנכ"ל 'יהדותון' הרב שמואל ביסטריצקי, ובראשם ר' יוסי וייספיש, 25, מכפר חב"ד.
אבל הפרסומים השבוע, מסתבר, הם קצה הקרחון: כמעט לפני כל יומא דפגרא אנו מפרסמים כאן קטעי וידאו המעוררים את חסידי חב"ד; כך גם היה לפני כינוס השלוחים, כאשר בוואסטאפ וברשת החברתית 'רץ' סרטון שהסביר לחברי קהילות חב"ד בארץ הקודש על מהות הכינוס וקרא להם לשלוח עם שלוחי הרבי את שמותיהם – שיוזכרו באוהל.
"הכול תחיל בערוץ 'יהדותון', שם הייתה תחילת הדרך", מספר וייספיש בראיון ראשון. "אני מתעסק בגרפיקה, הייתי קשור ל'יהדותון' – שם אני והרב ביסטריצקי עומדים מאחורי המחשבה, היצירה וכל השאר – והחלטתי להקדיש מזמני לטובת 'מבצעים' על-ידי גרפיקה וכיוצא-בזה".
"'חב"ד במדיה' הוקמה במהלך מבצע 'צוק איתן'", הוא אומר למגזין 'עונג חב"ד'. "ישבתי עם עצמי, ראיתי שמתחוללת מלחמה וחייבים להעביר את הדעה של הרבי החוצה בצורה ברורה, בטוב טעם; לקרוא לאנשים להניח תפילין, לנצח ועוד. כיום, למעשה, אין ערוץ תקשורת שיעשה את זה, מלבד הפרסום ברשתות החברתיות".
בתחילה, "פתחתי דף בפייסבוק תחת השם 'חב"ד' וההיענות הייתה אדירה. הייתה לזה מקפצה בגלל המלחמה כי אנשים רצו לשמוע עידוד ומילה טובה. כעת, בכל יום אני משתדל להעלות פוסט: במהלך מערכת הבחירות, לדוגמא, העליתי המון פוסטים על 'בוחרים במעשים טובים'. זה גם רץ בוואטסאפים וברור לי שזה גרם לעשרות רבות מאנ"ש לצאת למבצעים. קיבלנו תגובות ותמונות רבות – והכול כמובן במסגרת צא"ח. בשורה התחתונה – המטרה היא להגדיל את שם חב"ד ולקדש שם ליובאוויטש, בלי שום נטיות ובלי שום רווחים".
במהלך כינוס השלוחים האחרון הוא נרשם כשליח רשמי מטעם צא"ח, ותוארו הוא: שליח במדיה.
"בכינוס השלוחים בארץ הקודש הייתה לי סדנה והרעיון שאותו העברתי היה: עולה לדף שלנו ברשת החברתית חומר יפה, איכותי, פשוט תשתפו אותו הלאה. זה שלכם, השירות שלנו מיועד במיוחד לשם כך. ואכן יש בתי חב"ד רבים שמשתפים את זה כל יום. לשלוחים אין זמן לעשות בעצמם דברים כאלה, אז הם משתפים".
אחד הדברים שמנחים אותו הוא "להגיב ב'צורה' חב"דית על כל דבר שקורה. למשל כאשר ה'אמן' השמאלני תקף את מנשקי המזוזות, העלנו תמונה שרואים בה ילדה המניחה יד על המזוזה, עם הסבר כשאשר יוצאים ונכנסים מהבית שמים יד על המזוזה ונזכרים שיש מי ששומר עלינו; כשהיה את הטבח בצרפת, הוצאנו 'גם אני יהודי' על-דרך 'גם אני צ'ארלי'. חונכנו כחסידי חב"ד שכל דבר בעולם צריך לנצל אותו לקדושה. זו המטרה: שמעתי רעיון או ווארט? היה אירוע? לעשות מזה משהו".
לאחר הבחירות הוא נמנע מלפרסם פוסטים, "כיוון שאין לנו רצון להתערב בפוליטיקה. עם זאת, כשביבי והנשיא ברכו את השלוחים בכינוס השלוחים, פרסמנו את זה; פתאום זה יצא החוצה מעבר למדיה החב"דית וגרם לקידוש-שם-ליובאוויטש גדול".
במקביל, לדבריו, "אנשים פונים אלינו באמצעות הפייסבוק לסיוע בכל נושא יהודי: החל מבקשה למצות, עבור לשאלות על מיקומי בית חב"ד, וכלה בשאלות בהלכה ועוד ועוד. כל אחד עם ה'פעקאלע' שלו".
כעת הוא מתכנן לפתוח חשבון ב'טוויטר'. "כל מקום שבו ניתן להגיע לעוד יהודי – שם עלינו להיות. צריכים לצאת לרחוב, עם הגנה ומעיל כדי לא 'להתקרר', אבל זה מה שמוטל עלינו. ברשת נמצא הנוער, העם ושם עלינו להיות". וייספיש הקים קבוצת וואסטאפ שבה נמצאים רבנים ומשפיעים, עימם הוא מתייעץ בכל נושא.
במקביל, יש גם, כאמור, נישה לציבור החב"די. "מדובר בסרטוני וואטסאפ שמיועדים בעיקר לאנ"ש ומטרתם לעורר את הציבור: ו' תשרי, למשל, כינוס השלוחים, תמונה של הרבי מכ"ז אדר עם הכיתוב 'מתגעגעים' וכו'.
"מדובר בנישה שהוזנחה עד כה, וב"ה אנחנו רואים פירות רבים", אומר השליח ברשת לסיכום.
18/03/2015 16:20