חשש: יהדות תימן בסכנה
דאגה עמוקה לגורל יהדות תימן ● המדינה נפלה בידי איסלאמים קיצוניים, הדיפלומטים המערביים נמלטו ● במשרד החוץ מגדירים את מצב יהודי תימן כ"סכנת חיים חמורה", ומביעים תסכול מסירובם של היהודים בתימן להימלט למקום מבטחים
היהודים האחרונים בתימן מסרבים לעזוב: במשרד החוץ דואגים לחיי עשרות היהודים האחרונים שנותרו בתימן, לאחר שהמדינה נפלה לידי המורדים החותים בחודשים האחרונים.
אנשי הקהילה היהודית שנותרו במדינה מסרבים לעזוב אותה - לא לישראל ולא לשום מקום אחר בעולם. במשרד החוץ מגדירים את מצבם "סכנת חיים חמורה" ומביעים תסכול מסירובם להימלט למקום מבטחים.
רוב היהודים הנותרים חיים בעיר ראידה הצפונית במחוז עמרן, בלב השטח הנשלט היום בידי החותים, שמנהיגיהם הפכו את השנאה ליהודים לחלק מרכזי במצע הפוליטי שלהם.
ארגון הטרור האסלאמי הקיצוני, שנחשב לשלוחה של אירן בתימן, נחל לאחרונה מספר הישגים משמעותיים, ושולט על חלקים נרחבים מאוד במדינה.
ההסלמה הביטחונית בתימן והעובדה כי החותים דוגלים בין היתר באידיאולוגיה אנטישמית מדירה שינה מעיניהם של אנשי משרד החוץ.
ממשרד החוץ נמסר בתגובה לחדשות ערוץ 2: "אנו עוקבים בדאגה אחר ההתפתחויות בתימן בכלל ואחר מצבם של יהודי תימן בפרט".
לפני כשבועיים, הגיע יעקב אברהם, איש הקהילה היהודית בן 36, לשוק בעיר כדי לפגוש עיתונאים לצורך ביקור נדיר בקהילתו, כשהוא רכוב על אופנוע רעוע כשפיאותיו מתנפנפות ברוח, עדות ברורה למוצאו היהודי, כך מתאר זאת רוד נורלנד, כתב הניורק טיימס. שהתנועה נעצרה לרגע, אחד הרוכלים ניגש למתורגמן התימני של האורחים. "מה אתה עושה עם יהודי מלוכלך, למה אתה נחמד אליו?", שאל הרוכל את אחד העיתונאים. "גם הוא בן אדם", ענה לו: "לא, הוא לא בן אדם, אלוהים קילל אותו".
שתי המדינות שסייעו בהגירת היהודים מתימן, ארה"ב ובריטניה, סגרו לאחרונה את שגרירויותיהן בתימן, כפי שעשו מרבית מדינות המערב, והאיש החזק במדינה, שפרש במשך 30 שנה את חסותו על היהודים בארצו, הנשיא לשעבר עלי עבדאללה סאלח, הודח מהשלטון ואינו מקובל על החותים. "אין לנו ידידים" אמר יעקב, "לכן אנחנו מנסים להתרחק מכולם ככל האפשר".
3/03/2015 13:25