אבל בעולם התורה: הגר"א גרינבלט זצ"ל
ברוך דיין האמת: רב ואב"ד ממפיס שבמדינת טנסי בארה"ב, הגאון רבי אפרים גרינבלט זצ"ל, מתלמידי הגר"מ פיינשטיין, מחבר ספרי שו"ת "רבבות אפרים" ט' חלקים, ומגדולי פוסקי ההלכה, הלך היום לעולמו, והוא בן 82 ● באחרית ימיו התגורר בשכונת הר נוף בירושלים ● וכל בית ישראל יבכו את השריפה
אבידה קשה לעולם התורה. בירושלים נפטר היום (ו) הגאון רבי אפרים גרינבלט זצ"ל, רב ואב"ד ממפיס שבמדינת טנסי, בעל שו"ת 'רבבות אפרים' ומגדולי פוסקי ההלכה, והוא בן 82 בפטירתו.
הגר"א גרינבלט זצ"ל נולד בשכונת מקור ברוך בירושלים בשנת תרצ"ב לאביו הרב אברהם ברוך גרינבלט ולאמו מרת עליזה לבית משפחת בירנשטוק, כבן בכור למשפחה בת אחד עשר ילדים. בבחרותו למד בישיבת קלצק ברחובות אצל הגראמ"מ שך זצ"ל, ממנו הושפע רבות.
בצעירותו היגר לארצות הברית במצוות סבו הרב יצחק גרינבלט זצ"ל, כדי לכהן ברבנות. במקביל, למד בישיבת תפארת ירושלים בניו יורק אצל הגאון רבי משה פיינשטיין זצ"ל בעל ה'אגרות משה'. בשנת תשי"ב נשלח על ידי הגר"מ פיינשטיין זצ"ל לכהן כרב בממפיס, שם שימש גם כשוחט ומחנך. בקהילה זו שימש ברבנות קרוב לשישים שנה.
חיבר את סדרת הספרים שו"ת רבבות אפרים, על פי לשון הפסוק: "והם רבבות אפרים", ובו תשעה כרכים עם אלפי תשובות ששלח לכל רחבי ארצות הברית. ספרים נוספים מפרי עטו: רבבות אפרים על התורה - שני כרכים, הערות על המקרא, רבבות ויובלות - שני כרכים בשיתוף עם הרב יובל נוף, אב"ד בממפיס, על הלכות דעות ונושאים נוספים. כמו כן מאות ממאמריו פזורים בבטאונים וקבצים תורניים שונים.
רעייתו מרים ע"ה, נספתה בתאונת דרכים בשנת תשס"ב.
בשנים האחרונות עלה לישראל, והתגורר בשכונת הר נוף בירושלים.
גיסו הוא הגאון הצדיק רבי שלמה ברעוודא זצ"ל, שיום השנה לפטירתו חל בימים האחרונים.
הלוויתו יצאה הבוקר מבית ההלוויות שמגר בירושלים להר המנוחות - שם נטמן.
הגר"א התפרסם במידת הענווה. להלן אנקדוטה הממחישה את ענוותנותו ואת דרך הנהגתו ואהבת ישראל הטבועה בכל אישיותו: בערוב ימיו היה מתפלל מנחה ומעריב בבית הכנסת נווה נוף בשכונת הר נוף, המשמש את הדתיים הלאומיים בסביבה. התקיים שם שעור קבוע במשניות בין מנחה למעריב, אותו העביר אחד הבעלי בתים, עם כיפה סרוגה וללא זקן.
הרב זצ"ל היה יושב בשיעור ומקשיב בענווה עצומה יום יום להסבריו של אותו מגיד שיעור. היה ניתן לראות שהענווה טבועה בתוכו באופן טבעי. זה היה לו פשוט שגם לאיש בדרגתו אין פחיתות כבוד להגות בתורה ולעסוק בה ולשמוע אמריה גם ממי שקטן ממנו בחכמה.
מצודתו היתה פרושה על כל העולם: תשובותיו מובאות אצל כל כל גדולי הפוסקים בדור האחרון ואפי' זה שלפניו. בני ארץ ישראל לא זכו להנות מאורו כדבעי. לפני כשנתיים התקיים עמו ראיון בעיתון 'משפחה', שם הוא סיפר על הגר"מ פיינשטיין ששלח אותו להפריח את השממה בטנסי.
חבל על דאבדין ודלא משתכחין.
3/01/2014 10:15