מקוואות חדשים בירושלים - פאר של מלונות
בירושלים הולך ונבנה מתחם מקוואות ענק לנשים ● המתחם הוא מהמפוארים בעולם ● במקוואות יהיה פאר של מלונות - יחד עם הקפדה על מנהגי כל העדות פאר של מלונות עם הקפדה על מנהגי כל העדות ● והכל ביוזמת האדמו"ר מבעלז
מרגש. בשכונת רוממה שבירושלים מוקם בימים אלה קומפלקס מקוואות מהמפוארים בעולם, 'טהרת ירושלים' שמו, בניצוחו ובניהולו של הרב פנחס טננהויז.
המבנה הענק, הכולל בתוכו למעלה מעשרים חדרי היערכות מעוצבים בפאר והדר המוכר עד היום רק בבתי מלון יוקרתיים ביותר, מוקם אמנם על ידי אנשי חסידות בעלזא, אך הוא מותאם לכלל העדות וכלל הדעות ההלכתיות, ואף לנשים שאינן שומרות מצוות ונקשרו דווקא אל מצווה זו של טהרת המשפחה.
מתחם המקוואות ההולך ונבנה משתרע על פני 950 מ"ר כולל בתוכו שבעה בורות טבילה ו-27 חדרי הכנה מפוארים. במקום גם חדר מקווה מיוחד לכלה. כמו כן תוכנן מקווה מיוחד לנשים נכות. מקווה זה מאפשר הגעה עד אליו ברכבה של הטובלת, מסוע מיוחד המוביל אל תוך הבניין ומעלית הידראולית משמשת טובלות המתנייעות בכיסא גלגלים.
אל המקוואות מובילות כמה כניסות המאפשרות גישה דיסקרטית ואישית, לובי מפואר, מתחמי המתנה פרטיים, דוכנים מעוצבים לשטיפת ידיים ואף חדרי קוסמטיקה ועיצוב שיער. כל אלה כשברקע ליווי מוסיקאלי שקט ומרגיע.
הרב טננהויז, מנהל הפרויקט, מספר על ייחודו של המקום אותו הגה האדמו"ר מבעלזא ולהקמתו חברו מספר אנשי עסקים מישראל ומחו"ל. בדבריו מדגיש הרב טננהויז כי המתחם צפוי לשרת את נשות ירושלים והאזור כולו, ויכלול הקפדה על מנהגי העדות כולן וכבר היום הוא זוכה לברכותיהם של רבני כל המגזרים בהם הראשון לציון, הרב שלמה עמאר, הרב ברנסדורפר זצ"ל ורבים אחרים. "זה יהיה מרכז המקוואות הגדול ביותר בישראל ואחד הגדולים בעולם", אומר הרב טננהויז ומוסיף: "'טהרת ירושלים' יאפשר אחדות בין כל חלקי עם ישראל, אבל בעיקר בעולם היהודי שלנו, שלעתים מחולק. בנוסף למטרתו לקרב בין הרחוקים, פרויקט זה לקח על עצמו את אתגר "קירוב הקרובים" ויצא מגדרו כדי שהמקווה יהיה מקובל ומתאים למגוון של כל השיטות ההלכתיות ברמת מהדרין גבוהה ביותר".
על רמת הדיסקרטיות והצניעות שתישמר ב'טהרת ירושלים' מספר הרב טננהויז: "למקום תהיינה כניסות מרובות וצנועות, ובכלל זה חמש מעליות שונות, וילונות המחלקים את אזורי ההמתנה ומעברים למקוואות, שבהם יתאפשר לבלניות לשרת מספר מקסימאלי של נשים מבלי שהן תצטרכנה לפגוש זו את זו".
בתקופה זו שבה ציבור הטובלות הולך ומתרחב ומצוות טהרת המשפחה מתקבלת בקהלים הולכים ומתרחבים נערכים ב'טהרת ירושלים' לקליטה מסבירת פנים גם לטובלות שאינן שומרות מצוות בחיי היומיום. הבלניות, המפקחות על הטבילה במקוואות, תוכשרנה לא רק בנושאים ההלכתיים, אלא גם בנושאים פסיכולוגיים וסוציולוגיים, כדי לקבל את פניהם של חלקי האוכלוסייה השונים בישראל ולחבר ביניהם.
על המפרט הטכני העשיר של המקום מספר ומפרט הרב טננהויז, ומדבריו עולה שהמתכננים חשבו על כל פרט, מחימום המים במזג האוויר הירושלמי ועד למיחשוב המערכת כולה: "מערכת ממוחשבת תציין את תפוסת החדרים ואת ברֵכות המקווה ותהיה מערכת כריזה ממוחשבת. במאגר יהיו 220 קוב של מי גשמים, שיתחלקו לשתי ברֵכות תת-קרקעיות, כך שאם מסיבה כלשהי אחד יהיה בלתי שמיש,קיים השני, כרזרבה. יהיה חימום מספק באמבטיה, בחדרי המקלחות ומתחת לרצפה. בנוסף יהיה גם גנרטור פרטי, החשוב במיוחד בחורף הירושלמי הקר המלווה לעתים בהפסקות החשמל", הוא אומר ומציין כי נשים ירושלמיות רבות יכולות לספר על חוויות לא נעימות מטבילה במקווה עם פנס...
למיזם הענק של 'טהרת ירושלים' מתייחס הרב טננהויז בחרדת קודש תוך מתן משמעויות נרחבות לקשר בין המצווה לעיר ירושלים בה נבנה המתחם. "בירושלים התגלו למעלה מ-300 מקוואות מתקופת החשמונאים ועד סוף תקופת בית שני, מכאן שהנושא היה חשוב לחיים הלאומיים היהודיים מאז ומעולם. במסכת יומא כתוב "מה מקווה מטהר את הטמאים אף הקב"ה מטהר את ישראל". משום כך אנחנו רוצים להגיע גם לנשים שלא היו משתמשות בזה במצב אחר. זה חשוב לכל הדורות".
בימים אלה הושלמה בניית השלד והמעטפת החיצונית של המתחם כולו והמשך קידומו של הפרויקט תלוי בהתגייסותם של אנשי עסקים מהארץ ומחו"ל לתרום למהלך.
בהקשר זה ראוי ונכון לציין את ברכתו של הראשון לציון, הרב שלמה עמאר, לתומכים והתורמים לקידום הפרויקט. "מצווה רבה לעזור ולעודד ולחזק שבנות ישראל הטהורות תבואנה לשם בשמחה וירצו לבוא תמיד ולקיים את המצווה הקדושה. יהי רצון שבזכות הקמת המקווה הגדול הזה תרבה הטהרה בישראל והקדושה תתפשט בגבולות עם ישראל. ויהי רצון שהמצווה הגדולה והיקרה הזו תעמוד לזכות כל התורמים ולכל הפועלים להרחבת גבולות הקודש ובפרט בהקמת המקווה הזה".
18/12/2012 17:10