הספק מיוחד ● תוך 12 שעות

 

ביום עמוס במיוחד, הספיק גאב"ד חניכי הישיבות, הגאון רבי מרדכי גרוס, לגייר ששה בני אדם, לערוך שלוש בריתות, ולהשתתף בחתונה ושבע ברכות ● המגוירים: אשה חרדית שהתעורר ספק על יהדותה וחמשת ילדיה ● שלושת הבנים נאלצו לעבור גם ברית לחומרא במסגרת הגיור

בתוך זמן קצר, פחות מ-12 שעות ביצע גאב"ד 'חניכי הישיבות', הגר"מ גרוס, ובית דינו גיור ל-6 אנשים, 3 בריתות, חתונה ושבע ברכות, והכל - במשפחה אחת.

ההליך החל ביום ראשון, בבית הדין במעלה אדומים, והוא הסתיים קרוב לשעה 22:00 בלילה.

תחילת הסיפור היתה לפני מספר חודשים, כאשר בקרב בני זוג חרדים הנשואים כבר 11 שנים, ואשר עברו תהליך גיור מלא בגיל צעיר, התעורר חשד באשר לכשרות גיורה של האישה. בני הזוג חקרו את הנושא, ובשלב מסוים  החליטו לפנות לאב בית הדין במעלה אדומים, הרב אברהם דויטש.

הם הראו לו את אישורי הגיור ואת ההליך שעברו לפני שנים רבות, ואף סיפרו כי במרוצת השנים נולדו להם 5 ילדים שגם לגביהם קיים ספק אם הם אכן יהודים.

הרב דויטש שליט"א שמע בקשב רב את הנתונים והבטיח לבחון את הנושא יחד עם דייני בית דינו.

לאחר שבועות ארוכים של בדיקה, במהלכם נכנס הרב דויטש למעונם של גדולי ישראל כדי לשאול את דעתם, הוחלט כי האם וילדיה צריכים לעבור גיור נוסף לחומרא.

הרב דויטש, תלמידו של הגר"מ גרוס, קבע מבעוד מועד את זמן הגיור ליום ראשון בבוקר.  לקראת השעה 10:00 בבוקר הגיע הגר"מ גרוס מלווה במספר ממקורביו לבית הדין - שם חיכו בני הזוג  וילדיהם.

בתחילה החל דיון קצר אך מעמיק בין דייני בית הדין והגר"מ גרוס האם מדובר בגיור לכתחילה או בגיור לחומרא. מאוחר יותר, הציג בית הדין בפני האישה את השאלות המחויבות מכוח ההלכה, ומיד לאחר מכן החל הליך הגיור של הילדים.

שלושה מהילדים עברו גם הליך 'הטפת דם ברית' כחלק מהגיור. בבריתות אלו שימשו הדיינים שנכחו בבית הדין שימשו כמוהלים וכסנדקים. לטענת אחד הנוכחים, כל ברית נערכה יותר מחצי שעה, והיא כללה את כל הברכות  ואת קריאת שמות הילדים מחדש.

מיד אחר כך פנו בני המשפחה למקווה כדי להשלים את הליך הגיור.  אז, פנה הגר"מ גרוס להתפלל מנחה בכולל במעלה אדומים, ובסיום התפילה מסר שיחה קצרה לאברכים.

במקביל, התעורר דיון הלכתי נוסף האם מותר לבני הזוג להתגורר יחד או שמא עליהם לעבור חופה וקידושין מחדש?

בסוף נקבע כי בביתו של הרב דויטש בעיר יערכו את החופה והקידושין שתכלול סעודה.

מזכיר בית הדין יחד עם מספר אברכים יצאו לקניות שכללו כתובה, טבעת ואוכל לסעודה.

הגר"מ גרוס שימש כמסדר חופה וקידושין עבור בני הזוג.

אחד מהנוכחים סיפר בשיחה עם 'בחדרי חרדים': "זה היה מעמד מרגש שלא זכור זמן רב, הרב גרוס רקד כפי  שלא רקד בחתונת ילדיו".

רק בשעה 22:00, מיד לאחר השבע ברכות, חזר הגר"מ גרוס לבני ברק ובני הזוג חזרו לביתם.
 
 

יואב גוזלן | כדורינט25/10/2012 13:25
חזרה
עבור לתוכן העמוד