חבר הכנסת בן-ארי נגד משרד החינוך
סערה בכנסת ● פקיד בכיר במשרד החינוך החליט להוציא את ספר התניא מתוכנית הלימוד של בתי הספר החב"דיים ● הספר הוגדר עד כה כחלק מ"לימודי התושב"ע", מה שהפך את הלימוד בו לחובה, וכעת מעוניין הפקיד, חובש כיפה סרוגה, להעבירו למסגרת של "מחשבת ישראל" - ספרים שאין חובה ללמוד בהם במסגרת תוכנית הלימוד ● השבוע, נשא חבר-הכנסת מיכאל בן-ארי נאום בנושא, מעל בימת הכנסת, ותקף את ההחלטה האומללה
בהחלטה אומללה של רגע, החליט פקיד בכיר במשרד החינוך להוציא את ספר התניא מתוכנית הלימוד של בתי הספר החב"דיים. הספר הוגדר עד כה כחלק מ"לימודי התושב"ע", מה שהפך את הלימוד בו לחובה, וכעת מעוניין הפקיד, חובש כיפה סרוגה, להעבירו למסגרת של "מחשבת ישראל" - ספרים שלא חובה ללמוד בהם במסגרת תוכנית הלימוד.
השבוע, במסגרת הצעת חוק חינוך ממלכתי (תיקון מס' 16 - ספרי לימוד מאושרים), התשע"ב - 2012, דיבר ח"כ מיכאל בן ארי במליאת הכנסת על ההחלטה השערורייתית של המפמ"ר החדש במשרד החינוך להוציא את ספר התניא מלימודי התושב"ע:
"אני רוצה לדבר על נקודה אחת, שנחשפתי אליה בשבועיים האחרונים. נבחר בשעה טובה ומוצלחת מפמ"ר חדש להוראת התורה שבעל-פה בחינוך הדתי, ובא לעשות סדר. המפמ"ר החדש, יהודי תלמיד חכם, מבין עניין. אבל הוא בא אחרי 40 שנה שלומדים בממ"דים התיכוניים של חב"ד, כיחידת בגרות ספר שהוא בעצם ה-ספר בחב"ד, שנקרא ספר התניא. אני אישית משתדל ללמוד בו, יש לי אפילו חברותא קבועה בלימוד תניא בדרך, 'בלכתך בדרך' - מישהו שמלמד אותי בטלפון. ספר התניא כולו בנוי על ספרות חז"ל, כולו בנוי על מאמרי חז"ל. הוא מתחיל ב/משביעין אותו תהיה צדיק ואל תהיה רשע'. אלו מאמרי חז"ל. פתאום אחרי 40 שנה אומרים: 'לא, לא, לא, אנחנו רוצים לשנות, להעביר את זה מפה לפה'".
"הדבר הזה יוצר תזזית נוראית בכל המערכת", הוסיף בן ארי. "יש תחושות מאוד-מאוד קשות, שמישהו מנסה לפגוע. יכול להיות שהוא לא מנסה לפגוע, אבל אלו התחושות. זה נעשה לא מתוך הידברות ולא מתוך הבנה. לפעמים אתה מסתכל על נקודה אחת ולמד ממנה על הכלל כולו. בא לשכונה מפמ"ר חדש והכול משתנה - 'תניא זה לא שייך אליי, זה שייך לשם'. 40 שנה זה היה שייך, עכשיו זה לא? מתמטיקה למדתם ככה, עכשיו תלמדו את זה ככה – להבדיל בין מתמטיקה לתניא. הנקודה הזאת היא שגורמת לשיבושים. השנה הגדילו לעשות ותוך כדי שנת הלימודים שינו את ספרי הלימוד במתמטיקה בתיכונים. תוך כדי, באמצע שנת הלימודים. ההורים כבר הוציאו כסף, קנו ספר. 'לא, לא, לא, הספר הזה לא טוב, צריך ספר חדש'."
לסיום, אמר ח"כ בן ארי: "מבורך העניין הזה של לעשות סדר ולבקש מאנשים: למרות שאתה חדש, אתה יכול להשתמש גם בישן. הקנקן החדש יכול להיות מלא ישן. תאמינו למדנו, גם אנחנו למדנו, גם מתמטיקה, גם תנ"ך, גם תושב"ע. למדנו ואנחנו יודעים מה שאנחנו יודעים. הילדים שלנו לא יידעו יותר טוב אם תשנו מהשיטה הזאת לשיטה הזאת רק בגלל שאתם רוצים להטביע את חותמכם על העניין. תודה רבה".
20/06/2012 18:10