הבוקר בכותל: ברכת הכהנים המסורתית
עשרות אלפי יהודים הגיעו הבוקר (ב') לתפילת שחרית בכותל המערבי, הכוללת גם את ברכת הכהנים המסורתית ● השנה, לראשונה, שימש רב הכותל שמואל רבינוביץ' כשליח ציבור בתפילה ● רבבות המתפללים זכו להתברך פעמיים - בתפילת שחרית ובתפילת מוסף
ברכת הכהנים בכותל, נוסדה בזמן מלחמת ההתשה (בשנת 1970), ונערכת כבר למעלה מ-40 שנה, פעמיים בשנה, בחול המועד סוכות ובחול המועד פסח. מי שחידש את המנהג הוא יהודי ירושלמי בשם רבי מנחם מנדל גפנר. באחת מתפילותיו בכותל, נזכר גפנר במדרש המתאר את סגולתה וברכתה של ברכת הכהנים, גם בזמן שבית המקדש חרב - והחליט להחזיר עטרה ליושנה. נכדו, הרב ברוך ברנדויין, טען כי מאז חידוש המנהג, נערכו כבר יותר מ-100 אירועי ברכת כהנים המונית בכותל.
בברכת הכהנים המסורתית, היה השנה חידוש מרענן - לראשונה שימש רב הכותל, הרב שמואל רבינוביץ', כשליח ציבור בתפילה.
עשרות אלפי המתפללים זכו לברכה כפולה, בשחרית ובמוסף, ע"י מאות הכהנים המשתתפים בברכה המשולשת, שנוסחה אמור בתורה: "יברכך ה' וישמרך, יאר ה' פניו אליך ויחונך, ישא ה' פניו אליך וישם לך שלום".
הרב הראשי שלמה עמאר הקריא לכהנים את הברכה מילה במילה, כנהוג אצל האשכנזים, שאחד המתפללים מקריא את הברכה, ולא שליח הציבור.
על מנת לאפשר את השתתפותם של תושבי חו"ל בברכת הכהנים, היא מתקיימת ביום השני לחול המועד. ביום חול המועד הראשון חוגגים תושבי חו"ל את "יום טוב שני של גלויות" ואינם יכולים להגיע לכותל.
מעמד "הקבלת פני רבו" התקיים ברחבת הכותל לאחר התפילה, וההמונים חלפו על-פני הרבנים, והתברכו בברכת "חג שמח".